- ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
- ΧΟΡΗΓΟI
- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
- VENUE SPONSOR
- CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019
Έχετε ξεχάσει τα στοιχεία εισόδου Συμπληρώστε το Username ή το Email σας για να λάβετε τα στοιχεία πρόσβασης σας
Ο Κωνσταντίνος Φασσέας από το 2009 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας.
Το1980 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας από το Τμήμα Βοτανικής του University of Glasgow, ενώ το 1982 διορίστηκε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την τότε ΑΓΣΑ. Το 1987-88 απασχολήθηκε ως ερευνητής στο Scottish Crop Research Institute στο Dundee της Σκωτίας.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, έχει επιβλέψει περισσότερες από 70 Πτυχιακές, 20 Μεταπτυχιακές Εργασίες (MSc) και 3 Διδακτορικές Διατριβές.
Έχει περισσότερες από 65 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με συντελεστή απήχησης, με συνολικά περισσότερες από 800 αναφορές και περί τις 150 παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των διδακτικών βιβλίων «Γενική Βοτανική» και «Λειτουργική Ανατομία Φυτών», ενώ έχει συμμετάσχει στη απόδοση στα ελληνικά από τα αγγλικά τριών διδακτικών βιβλίων.
Έχει συγγράψει ένα βιβλίο γενικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Τι τρώμε. Ένας επιστήμονας στην κουζίνα μας» (2011), το οποίο είναι και Best Seller του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΥΛΟΣ.
Συνεργάζεται με τον ΕΦΕΤ από το 2007 ως ελεγκτής τροφίμων για τη διαπίστωση και αναγνώριση «ξένων σωμάτων» σε τρόφιμα, κατόπιν καταγγελίας καταναλωτών.
Έχει προσκληθεί πολλές φορές σε διάφορα κανάλια της τηλεόρασης και το ραδιόφωνο (ΕΡΤ1, ΣΚΑΙ, Εψιλον κ.ά.) σε εκπομπές που σχετίζονται με τα τρόφιμα και τη διατροφή.
Έχει γράψει πολλά άρθρα και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά, με θέματα που έχουν σχέση πάντα με τα τρόφιμα.
Έχει επανειλημμένα προσκληθεί να κάνει διαλέξεις σε διάφορες διοργανώσεις συλλόγων, δήμων, σχολείων κλπ με θέμα τη διατροφή και τις σχετικές νέες τάσεις, καθώς και τη συσχέτιση της διατροφής με την υγεία του ανθρώπου.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ (1975).