Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Είσοδος Χρήστη

Κωνσταντίνος Φασσέας

Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Κωνσταντίνος Φασσέας
Κωνσταντίνος Φασσέας

Ο Κωνσταντίνος Φασσέας από το 2009 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας.

Το1980 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας από το Τμήμα Βοτανικής του University of Glasgow, ενώ το 1982 διορίστηκε Επιστημονικός Συνεργάτης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την τότε ΑΓΣΑ. Το 1987-88 απασχολήθηκε ως ερευνητής στο Scottish Crop Research Institute στο Dundee της Σκωτίας.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, έχει επιβλέψει περισσότερες από 70 Πτυχιακές, 20 Μεταπτυχιακές Εργασίες (MSc) και 3 Διδακτορικές Διατριβές.

Έχει περισσότερες από 65 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με συντελεστή απήχησης, με συνολικά περισσότερες από 800 αναφορές και περί τις 150 παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των διδακτικών βιβλίων «Γενική Βοτανική» και «Λειτουργική Ανατομία Φυτών», ενώ έχει συμμετάσχει στη απόδοση στα ελληνικά από τα αγγλικά τριών διδακτικών βιβλίων.

Έχει συγγράψει ένα βιβλίο γενικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Τι τρώμε. Ένας επιστήμονας στην κουζίνα μας» (2011), το οποίο είναι και Best Seller του Εκδοτικού Οίκου ΔΙΑΥΛΟΣ.

Συνεργάζεται με τον ΕΦΕΤ από το 2007 ως ελεγκτής τροφίμων για τη διαπίστωση και αναγνώριση «ξένων σωμάτων» σε τρόφιμα, κατόπιν καταγγελίας καταναλωτών.

Έχει προσκληθεί πολλές φορές σε διάφορα κανάλια της τηλεόρασης και το ραδιόφωνο (ΕΡΤ1, ΣΚΑΙ, Εψιλον κ.ά.) σε εκπομπές που σχετίζονται με τα τρόφιμα και τη διατροφή.

Έχει γράψει πολλά άρθρα και έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε εφημερίδες και περιοδικά, με θέματα που έχουν σχέση πάντα με τα τρόφιμα.

Έχει επανειλημμένα προσκληθεί να κάνει διαλέξεις σε διάφορες διοργανώσεις συλλόγων, δήμων, σχολείων κλπ με θέμα τη διατροφή και τις σχετικές νέες τάσεις, καθώς και τη συσχέτιση της διατροφής με την υγεία του ανθρώπου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ (1975).

Ομιλητές

Λευτέρης Κιοσές Ο Λευτέρης Κιοσές από το 2010, μαζί με μία ομάδα από ειδικούς επιστήμονες, ως υπεύθυνος ερευνών του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, διαχειρίζεται και εκπονεί μελέτες για τα τρέχοντα και αναδυόμενα θέματα του λιανεμπορίου, παρέχοντας αντικειμενική πληροφόρηση για τα κύρια μεγέθη, τις καταναλωτικές τάσεις και ζητήματα του κλάδου.
Σοφία Πρωτονοταρίου Κατά την 20ετή και πλέον πορεία της σε εταιρείες έρευνας αγοράς (Research International κλπ), η Σοφία Πρωτονοταρίου απέκτησε πλούσια επαγγελματική εμπειρία ως Project Designer, Data Analyst, Virtual Team Leader, Vision Maker, Business Thinker.
Κωνσταντίνος Φασσέας Κωνσταντίνος Φασσέας από το 2009 είναι Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του ΓΠΑ και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας.
  • ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR